NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Partner in technische innovatie
Francis Geeraert over de overname van NiniX: “We zullen elk met een eigen identiteit in de markt blijven staan, maar wel kennis en resources delen.”

Partner in technische innovatie

De grootste rem op de groei van bedrijven vandaag? Het tekort aan (geschoold) personeel. ACE Development & Engineering biedt zijn klanten twee uitwegen uit deze impasse. Enerzijds stelt het in zijn tak consulting ingenieurscapaciteit ter beschikking, op korte of lange termijn. Anderzijds is het actief in op maat gemaakte machinebouw om klanten te helpen hun processen te automatiseren. Sinds kort gebeurt dat niet langer vanuit twee (Lummen en Gent) maar vanuit drie vestigingen. Met de overname van NiniX Technologies uit Brugge zet ACE zich nu ook duidelijk op de kaart in West-Vlaanderen. En straks eveneens op de Indumation beurs.

ACE is van origine een Nederlandse ingenieursgroep. “Maar de Belgische tak viert volgend jaar toch ook al zijn 35ste verjaardag”, zegt Francis Geeraert, die sinds 1 juli CEO is voor België. In die voorbije drie decennia bouwde het een ijzersterke reputatie op in engineering. Een visitekaartje dat het in de toekomst nog nadrukkelijker wil afgeven. “Automatisering is de enige weg vooruit voor de industrie in West-Europa. Er liggen wel degelijk opportuniteiten door lokaal te produceren, op voorwaarde tenminste dat je dat op een heel efficiënte manier doet. Dat zien we in de hele re-shoring beweging die nu aan de gang is. We hebben de knappe koppen in huis om hierin voor onze klanten het verschil te maken. In consulting én in machinebouw.” 

Klanten verwachten dus meer controlemogelijkheden en meer intelligentie voor een zo foutloos mogelijke ervaring. Aan dat totaalplaatje bouwt ACE graag mee.

Cultuur van continu verbeteren

Met de overname van NiniX eerder dit jaar beschikt ACE nu over drie vestigingen in België. “Het is onze ambitie om de markt geografisch beter af te dekken. Deze overname is een eerste stap in die richting. Bovendien voegen we met de daar aanwezige expertise in microdoseringen en ‘harsh environment electronics’ interessante nieuwe specialisaties toe om onze klanten nog betere oplossingen te bieden. We zullen elk met een eigen identiteit in de markt blijven staan, maar wel kennis en resources delen.” 

Geeraert gelooft daarbij sterk in de filosofie van Pippi Langkous. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. Dat is de manier waarop we onze medewerkers rekruteren en waarmee onze ingenieurs dus in het vak staan. Wie machines van nul ontwerpt, zal altijd wel op bepaalde problemen stuiten. Door mensen toe te laten fouten te erkennen, te ‘vieren’ zelfs, en dan vooral te helpen om ze recht te zetten, creëer je een cultuur van continu verbeteren. Dat is het DNA van onze ingenieurs: we gaan door tot een goed werkende oplossing, door tot een gelukkige klant, door tot alle partijen fier kunnen zijn.” 

Bredere competenties aanbieden

“Vanuit die benadering willen onze medewerkers ook de fundamenten voor de komende 35 jaar leggen. Op het vlak van engineering consulting willen we ons speelveld nog breder opentrekken en onze klassieke mechanische competenties verder uitbreiden naar elektromechanica, procestechnologie, kwaliteitscontrole, projectmanagement …” 

Maar de aanpak blijft dezelfde. “We investeren nu heel veel tijd in het leren kennen van nieuwe kandidaten. Niet alleen om hun competenties, hun hard skills in kaart te brengen, maar vooral hun soft skills, horen wat zij willen in een job, horen wat hen dagelijks naar het werk doet gaan met een smile. Hoe beter we die match inschatten met onze klanten, hoe vanzelfsprekender de motivatie zal zijn. Iets wat we dan uiteraard verder aanvullen met opleidingen. Onze ingenieurs krijgen verschillende tools ter beschikking om zelf hun talenten bij te schaven.”

ACE heeft de knappe koppen in huis om voor de klanten het verschil te maken. In consulting én in machinebouw.

Bouwen aan de machines van morgen

Ook op het vlak van machinebouw wil ACE inspelen op de veranderende markt. “Machines vervangen meer dan ooit operatoren en dus moeten ook onze machines kunnen beantwoorden aan wat ooit de voordelen van een operator waren: dat is omgaan met toevallige afwijkingen, snel en uit ervaring beslissen met als doel ‘uptime’ te maximaliseren en tegelijk de productspecificaties te respecteren. Klanten verwachten dus meer controlemogelijkheden en meer intelligentie voor een zo foutloos mogelijke ervaring. Aan dat totaalplaatje bouwen we graag mee.” 

Dat ACE zich daarin een waardevolle partner mag noemen, bewijst de indrukwekkende referentielijst die het heeft opgebouwd: Soudal, Picanol, Heraeus, Rockwool, MCC Verstraete, CNHi, Bosch, Barco … Het zijn niet de minste namen. “Omdat we altijd blijven doorgaan tot we onze afspraken zijn nagekomen. Dat is heilig!”, onderstreept Geeraert nogmaals. 

ACE Development & Engineering – Stand 626

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.