Platform over productie- en procesautomatisering

NL | FR

Nieuws

Splitsing integratie en distributie Universal Robots

ur_e-series_3-kopiren

3 mei 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Industrial Cobotics en Gibas Automation klaar voor de volgende cobot-groeifase

Om aan de exponentieel groeiende marktvraag van cobots in de Benelux te blijven voldoen, intensifiëren Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking. Zij splitsen integratie en distributie. Per 1 mei neemt het nieuw opgerichte Industrial Cobotics de distributie en marketing voor haar rekening. Gibas Automation zal zich volledig gaan richten op integratie- en servicewerkzaamheden.

Al sinds 2010 is Gibas Automation het gezicht van Universal Robots in de Benelux. Niet alleen vonden de Deense cobotpionier en de robotintegrator uit Nijkerk elkaar op het gebied van technologie. Ook visie en bedrijfscultuur bleken een perfecte match. Dit resulteerde in een snelle adoptatie van cobots in Nederland en België, waarbij Gibas Automation steevast tot de top van snelst groeiende UR-distributeurs en integratoren wereldwijd behoorde. Om de groeicurve in deze nog steeds jonge industrie te kunnen voortzetten, is nu gekozen distributie en cobotintegratie te splitsen.

Focus op kerntaken
Per 1 mei zal Industrial Cobotics, met zetel in Haaltert (B), de distributie van UR-cobots verzorgen. Samen met de recent aangetreden Christian Janse (Area Sales Development Manager UR), wordt zo ook de toekomstige lokale ondersteuning voor een toenemend aantal partners en klanten veilig gesteld. Janse: “Door lokale aanwezigheid en een zuivere focus op distributie kunnen we marketing, service en het UR-partnernetwerk doelgerichter optimaliseren. Ook kunnen we directer op lokale ontwikkelingen inspelen.”

Industrial Cobotics

Waarde creëren
Focus levert ook Gibas Automation voordelen op. Zij kunnen zich bij een groeiende vraag concentreren op het creëren van waarde voor klanten middels automatisering en de integratie van UR-cobots. “We hebben naast technische knowhow het afgelopen decennium ook veel ervaring met UR-cobots opgedaan waarmee we klanten vanaf eerste contact tot en met oplevering en service ondersteunen. Door ons volledig op die rol toe te leggen, kunnen we nog efficiënter bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de cobotmarkt”, aldus Stefaan Poppe, directeur Gibas Automation.

“Met de splitsing blijft de Beneluxmarkt ook de komende jaren verzekerd van een maximale support bij de inzet van Universal Robots om haar concurrentiepositie te verstevigen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Alexander Dewaele

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Industrial Automation? Bel +32 477 22 41 29 of stuur een mail naar onderstaand adres.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details