NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
WEG lanceert Smart Monitoring Tool

WEG lanceert Smart Monitoring Tool

Toestand van installaties monitoren met Motion Fleet Management

WEG introduceert het Motion Fleet Management (WMFM), een tool waarmee u de werking en het onderhoud van industriële componenten kunt regelen en monitoren. WMFM is toepasbaar op diverse motoren, aandrijvingen, tandwielkasten en andere installaties. Deze tool zal de ongeplande stilstand verminderen, het onderhoud optimaliseren en grote industriële processen efficiënter maken. WEG is een wereldwijde fabrikant van elektromotoren.  

WMFM behoort tot het groeiende portfolio van digitale oplossingen dat WEG te bieden heeft. De tool gebruikt een cloudgebaseerde computertechniek en het Internet of Things (IoT) om de bedrijfstoestand van meerdere industriële machines te monitoren. WMFM verzamelt gegevens en verwerkt ze om waardevolle realtime inzichten te delen met fabrieksmanagers en technici, wat uiteindelijk leidt tot een beter machinebeheer.

De dataverwerking van WMFM vindt zowel plaats in de randapparatuur (edge) als in de cloud. Hierdoor kan op machineniveau snel kan worden gereageerd, terwijl bovendien een uitgebreide data-analyse in de cloud mogelijk is. De tool heeft tevens speciale modules met kunstmatige intelligentie (AI), die een geautomatiseerde storingsdiagnose kunnen uitvoeren, gebaseerd op historische rapporten en trends. 

Deze rapporten geven een holistisch beeld en laten zien hoe het hele machinepark presteert, waardoor fabrieksmanagers meerdere machines en zelfs hele fabrieken in een enkele omgeving kunnen monitoren. Deze data verschijnen op een gebruiksvriendelijk dashboard met indicaties, grafieken en historische meetgegevens om begrijpelijke analyses te kunnen maken.

Eén van de waardevolle inzichten die WMFM biedt, is de toestandsbewaking van machines. WMFM gebruikt de WEG Motor Scan en WEG Drive Scan -sensoren om trillingen, temperaturen en bedrijfsuren van de betreffende machines te monitoren en kan zo de verwachte achteruitgang van de installatie analyseren om advies te geven over het vereiste voorspellend onderhoud. Hierdoor zullen de onverwachte stilstand en kosten aanzienlijk afnemen.

“Motion Fleet Management is een onschatbare tool bij het machinebeheer in de meeste toepassingen,” verduidelijkt Marek Lukaszczyk, Europe and Middle East Marketing Manager bij WEG. “WMFM is niet alleen toepasbaar op elektromotoren en aandrijvingen, maar bijv. ook op pompen, ventilatoren en compressoren, waardoor operators een volledige transparantie krijgen over de toestand en prestaties van hun installatie. Infrastructuur, stroomopwekking, water, chemie en mijnbouw zijn enkele vanzelfsprekende sectoren, maar deze tool kan de machines van eigenlijk elke sector beschermen.

“WMFM is slechts één onderdeel van WEG’s digitale oplossingen, een groeiend assortiment aan producten en mobiele apps om onze klanten te ondersteunen, zodat ze hun bedrijfsefficiëntie kunnen verbeteren en hun totale eigendomskosten (TCO) kunnen verlagen. Het gebruik van WMFM om machines te monitoren en te managen is een cruciaal onderdeel van dit proces,” concludeert Lukaszczyk.

Meer informatie over WEG Motion Fleet Management en WEG’s andere digitale oplossingen vindt u op de WEG website. U kunt ook onze brochure met de volledige technisch specificaties downloaden. Dat doet u hier.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.