Pilz Belgium - Industrial Automation

NLFR

Platform over productie- en procesautomatisering
Terug naar overzicht

Pilz Belgium

Pilz GmbH & Co. KG is technologieleider in de veilige automatiseringstechniek. Op dit gebied ontwikkelt Pilz zich consequent tot totaalaanbieder met oplossingen voor de veiligheids- en automatiseringstechniek.

Het doel van Pilz is om machines en installaties zodanig te automatiseren dat de veiligheid van mens, machine en milieu altijd is gegarandeerd.

Het hoofdkantoor van Pilz bevindt zich in Ostfildern bij Stuttgart. Verder is het bedrijf met 42 dochterondernemingen en vestigingen op alle continenten vertegenwoordigd.

Producten en oplossingen voor de complete automatisering

Pilz biedt complete automatiseringsoplossingen met de kerncompetentie veiligheid – van de sensoren en besturing tot de actuatoren. Het productaanbod wordt aangevuld door bijbehorende softwaretools, diagnose- en visualiseringssystemen en services. Zo ontstaan er complete systeemoplossingen. Compleet wil echter ook zeggen dat onze oplossingen zowel uit automatiserings- als uit veiligheidsfuncties bestaan. Daarvoor smelten wij veiligheid en automatisering samen tot een oplossing.

Oplossingen van Pilz worden in alle segmenten van de machine- en installatiebouw toegepast, waaronder in de verpakkings- en auto-industrie, bij robottoepassingen en in de branches windenergie en spoorwegtechniek. De oplossingen zorgen er bovendien voor dat bagagetransportsystemen op luchthavens veilig werken, dat theatercoulissen soepel bewegen en dat kabel- of achtbanen veilig zijn.

Wij maken indruk door innovatiekracht

Bij Pilz speelt het thema innovatie traditioneel een belangrijke rol. Met onze producten zoals het eerste noodstoprelais PNOZ of ’s werelds eerste veilige 3D-camera SafetyEYE hebben wij standaarden gezet en industriële geschiedenis geschreven.

De innovatiekracht is onze motor. Pilz was en is pionier voor de automatisering van de toekomst. Wij bij Pilz hebben competenties en capaciteiten op het gebied van ontwikkeling en productie altijd al blijvend opgebouwd. Het is onze strategie om innovatieve ideeën op te pakken en deze klaar voor de markt en geschikt voor de industrie te maken.

Pilz investeert in de toekomst van de automatisering

Pilz is een succesvol, onafhankelijk familiebedrijf. Winsten worden geherinvesteerd en zorgen zo voor nog meer groei. Met een O&O-aandeel van bijna 20 procent onderstreept Pilz zijn claim dat het een van de meest innovatieve bedrijven in de automatiseringstechniek is.

Na het opstarten van de productie in het nieuwe Peter Pilz productie- en logistiek centrum bouwt Pilz de huidige productieafdeling om tot een ultramodern onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden zullen ongeveer 330 ingenieurs op 7.300 m2 nieuwe technologieën en producten voor de automatisering van de toekomst ontwikkelen.

Wij staan overal ter wereld klaar voor onze klanten

Pilz heeft sinds de jaren 60 niet alleen een wereldwijd distributienetwerk, maar ook een competentienetwerk opgebouwd. Wij zijn in staat om grensoverschrijdend lokale markt- en normkennis beschikbaar te stellen en toe te passen en over landsgrenzen heen mondiaal met dezelfde professionaliteit en kwaliteit te werken.

Dit vermogen is een kenmerk van Pilz en maakt het bedrijf tot een partner van de exportgeoriënteerde machinebouw en van wereldwijd producerende bedrijven. Als wereldwijde ambassadeur van de veiligheid wil Pilz ook in landen zonder gepaste normen en richtlijnen op het gebied van machine- en bedrijfsveiligheid het veiligheidsbewustzijn vergroten.

Onze medewerkers zijn merkambassadeurs

Pilz is door de deskundigheid, ervaring en passie van zijn medewerkers uitgegroeid tot een van de grootste merken in de automatiseringstechniek. Wij stellen met ons werk in de automatisering de veiligheid van de mens centraal. Daarbij bieden wij oplossingen aan waarmee het lukt om efficiëntie en hoge technische eisen te combineren. Daaraan werken onze medewerkers met plezier.

Het betekent veel voor ons als wij de juiste medewerkers vinden en erin slagen om ze aan ons bedrijf te binden. Tegelijkertijd streven wij ernaar om onze medewerkers de beste omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontplooien en ontwikkelen – zowel beroepsmatig als privé.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Veiligheid Adres Poortakkerstraat 37/0201
9051 Sint Denijs Westrem
België
Telefoonnummer +32 9 3217570 E-mailadres [email protected] Website pilz.com/nl-BE

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.